Eye Shy | Morphe Eyeshadow Swatch

Yes, got it!!!

Eigenlijk ben ik een eyeliner-person, maar na alle mooie instagram & YouTube pics wil ik een kansje geven aan oogschaduw. En dan niet zomaar een kansje, lets go all out!

Één van de veel besproken paletten op social media door o.a. beauty goeroe’s Jaclyn Hill, Nikkie Tutorials en Ellarie is die van Morphe Brushes aka Morphe, de 35O eyeshadow palette. Momenteel zijn er 3 versies: 35O the Original, 35O all shimmers en 35O all matte – allen (bijna) uitverkocht! Tevens verkrijgbaar zijn o.a. 35N, 35T en 35W, maar eerst even terug naar de basis.

Waarom zijn deze paletten nou eigenlijk een hit?
– Het palet bevat 35 verschillende kleuren oogschaduw voor een prijs van ongeveer € 25. Lijkt een hele grote uitgave, maar voor de (on)handige rekenaars onder ons: dat is 25 / 35 = € 0,71 cent per oogschaduw. Koopje, of niet?
– Er zijn 11 paletten beschikbaar, voor ieder wat wils. Of je nou een natural look wilt of een smokey eye, they got it. Je hoeft alleen maar te beslissen waar je voorkeur naar uitgaat en je krijgt er genoeg kleurkeuze voor terug.
– Soms heb je weleens dat de oogschaduw in het doosje superpaars is, en zodra je het aanbrengt is het opeens lichtlila / bijna onzichtbaar, FML, weg ermee! Bij gepigmenteerde producten heb je dit niet, superpaars is ook superpaars op de huid, zowel op de lichte als de donkere huidjes, yes! En de paletten van Morphe zijn super gepigmenteerd (heb ik van horen zeggen).

Terug naar mijn aankoop.. In mijn huidige make up stash heb ik 2 paletten met neutrale kleuren, Au Natural | I-Divine | Sleek en Vintage Romance | I-Divine | Sleek, dus voor deze aankoop wilde ik iets met meer uitgesproken kleuren hebben, daarom…

…35B | 35 Color Glam Palette | Morphe Brushes.

morphe-brushes-35b-eyeshadow

morphe-brushes-35b-eyeshadow

morphe-brushes-35b-eyeshadow
Het palet bestaat uit matte en shimmer (licht glinsterend) kleuren. De shimmers hieronder aangeven met A.

morphe-brushes-35b-eyeshadow-shimmers
Hieronder per rij een swatch op mij, en een score erbij.

morphe-brushes-35b-eyeshadow

Rij 1: 

morphe-brushes-35b-eyeshadow-swatch-donkere-huid-dark-skin

Hmmm, op nr 4 en 5 na ben niet echt onder de indruk van deze. De kleuren zijn flets en vallen weg op m’n donkere huid. Misschien nr 1 tm 3 alleen gebruiken voor de binnenste ooghoeken om te highlighten?
Score: 6 uit 10.

Rij 2:

morphe-brushes-35b-eyeshadow-swatch-donkere-huid-dark-skin

Dit begint er meer op te lijken, nice! Heerlijke kleuren om te gebruiken voor een zomerse dag make-up look.
Score: 7,2 uit 10.

Rij 3:

morphe-brushes-35b-eyeshadow-swatch-donkere-huid-dark-skin

Van nr 2 had ik meer glitter en glamour verwacht. Voor de rest lijken dit prima kleuren, pigmentatie is a-ok.
Score: 7 uit 10.

Rij 4: 

morphe-brushes-35b-eyeshadow-swatch-donkere-huid-dark-skin

Roze en paars doen het altijd goed op een donkere huid. Of je nu voor een dag of avond look gaat, het is je beste vriend en stelt je nooit teleur, ook deze rij niet. Al moet ik wel zeggen dat ik minimale onderscheid zie tussen de kleuren, net een tintje lichter/donkerer, met en zonder shimmer. Not too good, not too bad.
Score: 7,5 uit 10.

morphe-brushes-35b-eyeshadow-swatch-donkere-huid-dark-skin

Rij 5:

morphe-brushes-35b-eyeshadow-swatch-donkere-huid-dark-skin-groen-green

Yuk, bleh, ieuw!!! Wat is dit???? Pigmentatie? No way, alles lijkt doorzichtig op m’n huid – kan ik deze rij omruilen voor anderen ???!?!!
Score: 3 uit 10.

Rij 6:

morphe-brushes-35b-eyeshadow-swatch-donkere-huid-dark-skin-paars-purple-plum

In de doos lijken ze meer blauw/bruin/paars, maar op mn huid is het toch echt meer paars dan de andere kleuren.. Ze zijn mooi, maar voel me wel een beetje voor de gek gehouden..
Score: 6,8 uit 10.

Rij 7:

morphe-brushes-35b-eyeshadow-swatch-donkere-huid-dark-skin-blauw-blue

Don’t be sad, don’t be blue, these colors will def not disappoint you. Me likely! Ik zou deze niet overdag gebruiken, misschien alleen met Zomercarnaval jwz, maar voor tha club is a def go go!
Score: 7,5 uit 10.

Overall conclusie is positief, op de groene dipsh*ts na, can’t wait to try them on the eyes! Ow ja, palet gekocht via boozyshop.nl voor € 24,49 (FYI – deze post is niet gesponsord).

Heb je ervaring met deze of andere paletten? Wat vind jij van de kleuren, eens of oneens?

Ben benieuwd naar jouw mening, vrees niet om een berichtje achter te laten, cause u know…

All is Fair in the World of Beauty & Hair.

13 reacties Voeg uw reactie toe

  1. beautyblacknesz schreef:

    De pallet ziet er goed uit, alleen jammer van de verminderde pigmentatie op de donkere huid. Maybe komen de oogschaduw kleuren meer naar voren als er ook eyeshadow-base erop zit?

    Like

  2. MacBlogster schreef:

    Zo jammer. Ik heb 5 Morphe paletten waarvan ik de ene iets meer gebruik dan de andere. Het zijn andere paletten. Ik heb ze inmiddels wel op anderen gebruikt, maar nog niet op mijzelf 🙊. Heb een tijdje geleden een filmpje opgenomen, maar nog niet ge-upload. Alweer een reminder 😂

    Geliked door 1 persoon

    1. J3nn Reviews schreef:

      Welke paletten heb je? Zit te twijfelen tussen 35OS en 35N. Maar snel het filmpje uploaden, kan me helpen in m’n keuze maken ☺️.

      Like

      1. MacBlogster schreef:

        Ik heb 35P, 35N & 35U & nog 2 andere paletten (bronzer & wenkbrauw). Laatstgenoemde gebruik ik vaak. De bronzer eigenlijk niet, had ik niet verwacht.

        Like

  3. Hey Girl!! Leuk en eerlijk review! Ik ben het defenitly met je eens over de kleuren!
    Have a beautifull sunday!

    Hugz, Miss B.♡

    Geliked door 1 persoon

    1. J3nn Reviews schreef:

      Hey hey, dankje :). Heb je het palet ook? Geniet van je weekend!

      Geliked door 1 persoon

      1. Your’e welcome girl! 😉Nee die palette heb ik nog niet. ThnQ girl! Dat gaat zeker lukken.

        Like

  4. Akosua schreef:

    Ik had van Morphe eigenlijk wel iets meer pigmentatie verwacht. Ik ben nu ook Make Up Geek aan het azen. Heb jij daar al ervaring mee?

    Like

    1. J3nn Reviews schreef:

      Make up Geek zie ik ook heel veel voorbijkomen. 1x heeft een visagiste me opgemaakt met de oogschaduwen van MUG, heel mooi! Zelf geen producten in mn bezit, jij? Wat zou je willen halen?

      Like

  5. La Dolce Evita schreef:

    De kwaliteit lijkt een beetje wisselend bij dit palette. Heel wat jaren geleden was het 88 palette een hype en daar deed ik toen braaf aan mee. Heb het palette nu al een aantal jaren niet meer gebruikt bedenk ik mij zojuist..

    Geliked door 1 persoon

    1. J3nn Reviews schreef:

      Idd, bij het swatchen niet tevreden over alle kleuren die erin zitten… En hypes, wilt niet zeggen omdat iedereen het koopt het ook daadwerkelijk goed is… Hoe gaat het met je palet? Kan je het nog gebruiken?

      Like

  6. melikebeauty schreef:

    Ik ben ook meer een eyeliner person. Maar ik kan me voorstellen dat je hier door was verleid. Wat een mooie kleuren en zo veel!

    Geliked door 1 persoon

    1. J3nn Reviews schreef:

      En iets nieuws proberen kan nooit kwaad toch? 🙂

      Like

Plaats een reactie