Lip Lost | Verschil tussen gloss, stick, cream, balm & liner

Alle smaken zijn te verkijgen: lip stick, lip gloss, lip cream, lip balm, lip liner.
Als ware lip  stick addict val ik voor elke verkooptruc en ren ik weer naar de winkel om de nieuwste kleur uit te proberen.De bedrijven weten goed in te spelen op deze onwetenheid van moi, de consument. Want ja, ik heb al een lip stick in de kleur plum, maar geen lip cream, dus dat is een geldig excuus voor mezelf om het product te kopen, want dit is wat anders en heb ik nog niet.

Maar is het ook echt wat anders? Worden we niet gewoon in de zeik genomen door de make up bazen door de toepassing van slimme marketing en reclame trucjes? I need to get to the bodem of this…!

Lip stick
De bekendste en de oudste variant in deze lippenoorlog. Gepigmenteerd en bedoeld om kleur aan te brengen on the lips. Verkrijgbaar in diverse varianten, longlasting, moisturising, volumising, glanzend, matte, maar 1 ding hebben ze allen gemeen: je moet deze regelmatig weer aanbrengen, product is niet eet- drink- en praatbestendig.

Plus:
– Lipstick is niet alleen mooi voor het oog, maar ook voor je huid. Sticks kunnen verzorgende ingrediënten als SPF en vitamines bevatten, een goede beschermer voor je lippen op de warme en koude dagen.
Min:
– Liever niet gebruiken als je op zoek bent naar een all day’er, lipstick moet je op de dag regelmatig bijwerken.
-Aanbrengen het liefst doen met een spiegel in de buurt, double check dat alles zit waar het moet zitten (en niet op je tand/neus).

lipstick-j3nnreviews-verschil-tussen-gloss-cream
VLNR: Stone|MAC, 14|HEMA, Milan|NYX, BeMine|LAGIRL, PowderMauve|NQ, 10|KIKO, VivaGlam|MAC, 275|INGLOT, Essence, Maroon|CATRICE

lipstick-j3nnreviews-verschil-tussen-gloss-cream

Lip balm
Wie kent ze niet? De potjes vaseline en blistex, lekker een dikke laag petroleum smeren om je lippen smooth, zacht, glanzend en kissable te houden. Gepromoot als de verzorging van je lippen, lip balm bevat SPF, vitamine E en shea butter. Tegenwoordig is het veel meer dan dat alleen, verkrijgbaar in meerdere kleuren, smaken en maten; roze, rood, potjes, sticks, you name it, they got it.

Plus:
– Je hoeft niet precies binnen de lijntjes van je lip te kleuren, een spiegel is niet nodig bij het aanbrengen.
– Verzorgend, goed voor iedere lip. Ook goed om een basislaag aan te brengen voordat je je lipstick opdoet. Houd wel in de gaten wat voor soort lipstick je eroverheen doet en dat je de laag lipbalm minimaal houdt. Zo voorkom je dat de lip stick buiten de lijntjes gaat lopen gedurende de dag.
Min:
– Niet doen als je op zoek bent naar een aanwezige, sprekende, dekkende kleur op je lippen.
– Langdurig gebruik van lip balm kan voor een tegenovergesteld effect: je lippen wennen aan de balm met als gevolg dat je niet meer zonder kan, zonder heb je gortdroge schuurpapier lippen. Smeer met mate.

lipstick-j3nnreviews-verschil-tussen-gloss-cream
01|HEMA

Lip cream & Lip stain
Lip cream, eenmaal aangebracht tovert deze zich om in een matte finish. In de opkomst tevens ook de lip cream met een satin finish.
Verschil met lip stick is dat lip stick gebaseerd is op wax en olie. Lip cream is gebaseerd op water en/of olie samen met synthetische kleurenstoffen (bijv henna), hierdoor blijf de kleur veel langer hangen aan je lippen, ongeveer 8 tot 12 uur.
Hopelijk heb je je tekendiploma gehaald en kan je binnen de lijntjes kleuren, eenmaal op je lippen komen ze er bijna niet meer vanaf. Heerlijk als je op zoek bent naar een all day lippie die zelfs zoenpartijen kan overleven.

Plus:
– No worries about your lips, they are good!
Min:
– Iedere barst / oneffenheid is zichtbaar, een no-go’er voor als je droge lippen hebt, deze worden dan namelijk geaccentueerd. Mogelijk oplossing hiervoor: poets de avond ervoor niet alleen je tanden en je tong, maar op je lippen. Een makkelijke manier om dode huidcellen en velletjes te verwijderen.
– Gaat er niet af met alleen water, je zal meer nodig hebben: makeup remover, micellair water, zeep.
– De meeste drogen mat op. Wil je een shiney look, smeer dan eerst een dun laagje lip balm of ga voor de cream-satin finish variant.

lipstick-j3nnreviews-verschil-tussen-gloss-cream
Copenhagen|NYX & BirthdaySuit|SLEEK

Lip gloss & Lip glaze
Vloeibare glimmers die een kleur achterlaten op je lippen, een zogenaamde wetlook. Lip glaze is iets dikker en dekkender dan lip gloss.
Een van mijn minst favorieten. Waarom?
A. Lip gloss kan net zo goed een vervanger zijn voor 3 seconden lijm, alles wat ook maar in de buurt van je mond komt blijft er in vastplakken. Kruimels, pluisjes van je sjaal, whatever, plak plak, smak smak, yuk yuk.
B. Lip gloss herinnert mij aan de tijd dat ik als 14 jarige naar de HEMA ging en doorzichtige of heeeeeel lichtroze lipgloss ging halen omdat alleen die waren toegestaan in Casa di Mama. Goede ouwe tijd, maar niet zulke goede kwaliteit. Gelukkig zijn de producten meer ontwikkeld, en tevens ook de inhoud van mn portemonnee. Ik waag nog wel eens een gokje met de gloss, maar dan meer als 2e/3e laag over mijn lipstick om die nog een extra oemfff te geven.

Plus:
– Shiney as it can be, men ziet jou en je lippen van mijlenver aankomen. Handig als je extra druk wilt leggen op deze features.
– Heb je last van droge lippen? Duidelijk een ja, gloss houdt je lippen vochtig en soepel.
Min:
– Blijft niet lang zitten.
– Kan er rommelig uitzien doordat ongewenste praktijken aan je lip blijven hangen.

lipstick-j3nnreviews-verschil-tussen-gloss-cream
Blushing|LAGIRL
lipstick-j3nnreviews-verschil-tussen-gloss-cream
Blushing|LAGIRL

Lip liner
Om ervoor te zorgen dat je lip stick niet gaat uitlopen kan je eerst een lijntje aanbrengen op je lippen. Het potlood fungeert als een muur tussen je lippen en mondomgeving.
Zelf doe ik niet alleen een lijntje, maar kleur ik mijn lippen helemaal in met het potlood. Je lipstick blijft langer op z’n plek zitten en mocht de lip stick vervagen, dan heb je nog de lippotlood als kleur op je lippen zitten, deze vervaagt namelijk minder snel.
Wat je ook kan doen, is je lippen inkleuren met het potlood en deze solo dragen. Een dubbele functie voor 1 product! Ben je meer van de shine, doe dan een doorzichtige lipgloss erover.

Plus:
– Zowel te gebruiken met én zonder ander lipproduct.
Min:
– Kan eigenlijk geen minpunt bedenken, just love it!

lipstick-j3nnreviews-verschil-tussen-gloss-cream

lipstick-j3nnreviews-verschil-tussen-gloss-cream

lipstick-j3nnreviews-verschil-tussen-gloss-cream

To buy or not to buy, that’s the question
Resultaat van het onderzoek is dat er (op papier) wel degelijk verschil is tussen de producten, een geldig excuus voor mezelf om te blijven kopen en te testen of de theorie gelijk is aan de praktijk. Ik neem deze struggle wel op me 😉

lipstick-j3nnreviews-verschil-tussen-gloss-cream

All is Fair in the World of Beauty & Hair.

 

 

 

 

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. naomipater schreef:

  Super leuk review!

  Liked by 1 persoon

 2. itsagoldsky schreef:

  Gelukkig bestaat er ook waterproef lipstick, nog niet te koop in nl wel in het buitenland. Ik heb 2 kleurtjes nu en die blijven echt de hele dag zitten! Leuk informatief artikel, durfde nooit een ander soort product te kopen omdat ik niet wist wat het waa

  Liked by 1 persoon

  1. J3nn Reviews schreef:

   Van welk merk koop je de waterproof lipstick? Wel goede oplossing idd!

   Liked by 1 persoon

   1. itsagoldsky schreef:

    Ik heb een fake Mac die waterproof is en een XYXX lipstick.

    Liked by 1 persoon

   2. J3nn Reviews schreef:

    Ow het merk xyxx ken ik niet, ga het opzoeken, Thanks!

    Liked by 1 persoon

   3. itsagoldsky schreef:

    Komt van aliexpress dus ik weet niet of het een officieel merk is

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s