Een nieuw kleurtje erin | La Riche Directions

Lente, zomer, warm, zon, fris – het weer verandert, een goed moment om ook mijn haarkleur te veranderen. Al enige tijd is het rood/paarsachtig, time to switch this up a little. Maar wat? En hoe?

Het zal je vast niet ontgaan zijn, de trend van deze lente/zomer: pastel.

En het maakt niet uit welke variant, pastelblauw, pastelpaars, pastelgeel, pastelroze en ja, voor kleding en haar.

Na het doen van research en raadplegen van m’n nichtje, die werkelijke alle kleuren van de regenboog al in haar haar heeft gehad, tot de conclusie gekomen dat pastel geen optie is voor mij. Waarom niet? Omdat je haar heel licht, bijna wit, moet zijn voor het full color effect. En voor iemand met donker  rood/paars/zwart haar betekent dat blonderen.

Heb ik al weleens verteld over die ene keer dat ik m’n haar heb geblondeerd en de eerste dag erbij liep als Tweety inclusief kanariegeel haar en de opvolgende 2 weken als Bassie? Ja, die Bassie, van Adriaan.

Daarna trok de kleur wel bij naar mooi blond, maar in ruil daarvoor kreeg ik stro op m’n hoofd – droog, droger, droogst haar – en geen product die mij daar (toendertijd) bij kon helpen. Moet eerlijk zeggen dat k niet weet of dat door het blonderen kwam of door m’n beperktere kennis en onwetenheid. But whatever the reason, not doing that shizzles again!

Dus blonderen, nope.

Andere optie, yes! PINK!

Roze, knalroze, zuurstokroze – dat gaat hem worden.

Ook weer terug naar m’n hulplijn, m’n nichtje: kan dat wel? Antwoord: mwuahhh, kan goed gaan, kan fout gaan. Dus heb ik mezelf opgesteld als vrijwilliger en gewoon doen! Ook deze keer met een ander merk: La Riche Directions.

Waarom?

 • Directions is een semi permanente haarverf, na ongeveer 5 / 6 wasbeurten vervaagt de kleur en spoel je het er weer uit.
 • De kleurencollectie is heel breed, geen kleur is te gek, voor ieder wat wils. En ook deze potjes zijn mengbaar voor als je wat lichter/donkerer/feller wilt.
 • Één hele pot Directions is voldoende voor heel m’n rode uitgroei. “Normaal” gebruik ik Adore Creative Image, daar 2 flesjes van nodig.
 • Het is goedkoper; Directions = € 5,50 per pot, Adore Creative Image = € 6,95 per fles. Let op, de prijs verschilt per winkel! Directions heb ik gekocht voor deze prijs bij Toko Yari, bij de buurman MeGorgeous was hetzelfde potje € 6,95 – scheelt toch weer
  € 1,45; kan je weer een brood van kopen.
 • Even iets nieuws proberen en reviewen – lets do this!

Dus, roze it is en wel Carnation Pink.

carnation-pink-kroeshaar-verven-directions-haarverf
Carnation Pink | La Riche Directions

Handschoenen is geen overbodige luxe als je roze nagels wilt voorkomen – 5 paar voor ongeveer 80 cent bij AH. En als je daar toch staat, neem gelijk een fles bleek mee, zul je nodig hebben na het verven om de badkamer van roze naar wit schoon te schrobben.
De handleiding op het potje Directions is eenvoudig: haar wassen, potje erin en 15-30 min laten inwerken, eruit wassen en roze it is. Ook staat erin dat de verf sneller pakt op chemisch behandeld, gepermanent of geblondeerd haar. Eigenwijs als ik ben ga toch door, door voor roze.

Of beter gezegd, roze zou het moeten zijn, want bij mij is het gewoon nog steeds rood/paars 😦 – zelfs nadat ik het 1 uur erin heb laten zitten.

kroeshaar-verven-directions-carnation-pink
Before the use | Carnation Pink | La Riche Directions
kroeshaar-la-riche-directions-carnation-pink-verven-j3nnreviews
After the use | Carnation Pink | La Riche Directions

Kennelijk is de gebruiksaanwijzing ook van toepassing voor Carnation Pink en heb je licht(er) haar nodig om het gewenste effect te krijgen. Ik had me zo verheugd op m’n nieuwe Kelis look, maar jammer de pammer, gaat niet door met Directions.

Wel positief, de verf heeft m’n haar niet uitgedroogd, het voelt nog steeds a-ok aan. Daarom voor mij nog wel één puntje verdiend.

Score: 2 uit 10 – ik blijf gewoon bij Adore Creative Image…

All is Fair in the World of Beauty & Hair.

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Je haar lichter maken om deze kleur wel te krijgen zal je haar wel weer uitdrogen. Wees lief voor je mooie haar.

  Liked by 1 persoon

  1. J3nn Reviews schreef:

   Eens, k wil het ook niet bleken, blijf lekker bij rood..

   Liked by 1 persoon

 2. Christy schreef:

  Ahh wat jammer dat het niet gepakt heeft. Zou wel een hele toffe kleur zijn!

  Liked by 1 persoon

  1. J3nn Reviews schreef:

   Ja he, vind het ook jammer. Zag mezelf al helemaal lopen als pink lady 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s