Voor iedere huid | Door de donkere huid

Enige tijd geleden opgestart, de B.O.M.B. challenge door Jackie Aina.

De wat???!?!?

___

Black Owned Makeup Brands Challenge; creëer een look met behulp van beauty merken waarvan de eigenaren een donkere huidskleur hebben. 

En laat je niet misleiden, de uitdaging is voor iedereen bestemd: donker, licht, geel of paars met rode stippen; de productlijnen bevatten items voor verschillende huidtinten.

Deze challenge is vooral in Amerika aangeslagen, je ziet YT ladies als Alissa Ashley en Alyssa Forever hier aan meedoen. Supergoed initiatief vind ik het!
Nu de ham-vraag: welke merken classificeren zich als B.O.M.B.?
En nog betere vraag, welke merken zijn verkrijgbaar in NL zodat ook de donkere dames in dit koude kikkerlandje kunnen meedoen en hun creaties via social media kunnen tonen aan de wereld?

Sounds like the start of a research…

Tijdens het onderzoek ben ik een aantal merken tegen gekomen die al kende en/of reeds in mijn bezit heb:
AJ Crimson | BeautyBackerie | Coloured Raine CosmeticscurlBOX | Iman Cosmetics | Lena Lashes | Mixed Chicks | Shea Moisture.

Zijn deze voor jou nieuw en wil je er meer over weten? Let me know, en ik kan er een blogpost aan wijden #bloginspiration #keepsmemotivated 🙂

Wat zijn de merken die me met hun bestaan verrast hebben? Een aantal zijn al een tijdje op markt, maar deze ezel dan heeft kennelijk onder een steen geleefd, cause me did not know about thissssssss bizzzzzzz…

 • Angela Simmons
  De dochter van RevRun heeft haar verslaving omgezet in een onderneming, zie hier de geboorte van Lip A.R.T., een liplijn bestaande uit 4 kleuren: 2 rood tinten, een nude kleur voor de donkere dames en een lovely metallic lakje.
  Wil je er eentje bemachtigen? Vanaf december 2016 verkrijgbaar via theglamatory.com als je in de US woont.
  Niet getreurd! Een zoektocht in de geweldige wereld van digi-I(nternet) leert mij dat ze je wel via een andere manier in NL kan krijgen. Hoe? Lees verder en gij zult het weten 😉
angela-simmons-lip-art
Bron: theglamatory.com
 • Carol’s Daughter
  Straight from Brooklyn New York, de eigenaresse Lisa Price, dochter van….. jawel, Carol. Geinspireerd door haar moeder om haar en huisproducten op de markt te brengen, en met succes! Tegenwoordig onderdeel van de globetrotter L’oreal, Lisa is ready to conquer the world.
  Alleen niet de Nederlandse, want ook deze donkere initiatiefneemster heeft haar producten alleen beschikbaar gesteld op de USA markt.
 • Miss Jessie
  YES!! Zij weten hoe het moet, de gezusters Miko en Titi Branch! Want deze A-game haarproducten zijn gewoon verkrijgbaar bij de toko bij jouw op de hoek. I like the sisters already!
  Zelf de smeerseltjes nog niet op mijn haar geprobeerd, maar de verkoper achter de toonbank vertelde me dat de cremetjes verkopen als warme broodjes; Curly Meringue, Jelly Soft Curls, Baby Buttermilk, een paar producten uit de collectie. Meer te zien op de webpagina.
  Kleine kanttekening: the shizzz is priceyyyy….
 • P.R.M.I.T. Beauty
  Mijn 2e liefde: nagellak.
  Helaas ook vaak de houder van toxides en chemicalien. Laat deze donkere dame Monique Cleckley nou zo slim zijn geweest om een toxide-vrije lak te maken voor de ladies die naast het mooi zijn aandacht schenken aan de ingredientenlijst van de producten vanwege bijvoorbeeld allergieen of just because you care.
  Funny fact; voor iedere maand is er een speciale kleur ontwikkeld, passend bij het seizoen. P.R.M.I.T. is in it!
  Internationale verzendingen (helaas nog) niet mogelijk.

  capture
  Bron: prmitbeauty.com
 • Tyra Banks
  Een van de beauty iconen en idealisten in de donkere dames wereld. Een heleboel deuren heeft ze geopen, voor dames met allerlei etnische achtergrond.
  Wie beter dan zij kan met haar imago en reputatie de nodige producten aan de markt brengen? En dat doet ze ook, via haar eigen brand Tyra Beauty.
  Helaas niet in de NL winkels te verkrijgen, en Miss B doet niet aan internationale verzendingen :(.

  tyra-beauty-products
  Bron: tyra.com

Helaas, helaas, de B.O.M.B.’s hebben hun weg naar Nederland nog niet goed kunnen vinden. De B.O.H.B.’s (H=hair) integendeel wel, met name de toko’s staan steeds voller hiermee, i like it!

Welke oplossing is er om toch de producten op je deurmat krijgen?
Shipito!
Zij fungeren als intermediate. Hoe?
Bij het aanmaken van een Shipito account koppel je je woonadres aan een postadres in USA. Vervolgens kan je dat USA-postadres opgeven als je op de USA sites besteld. Zij versturen vervolgens het naar je woonadres anywhere in the world.
Service is veilig, bij aankomst van het pakket op het USA adres mailen ze foto’s van de ontvangst en verzending. Tevens zit er een track&trace op het pakket, zodat je het altijd en overal kan volgen.

Het assortiment van UK site als beautybay.com en asos.com zijn ivm NL uitgebreider en verzenden wel naar NL. Via deze manier zou je ook je buitenlandse items in huis kunnen halen.

Welke B.O.M.B.’s gebruik jij?

Welke B.O.M.B’s ben je geinteresseerd in?

Welke B.O.M.B’s ken jij nog meer en kunnen worden toegevoegd aan de lijst?

Of heb je tips omtrent de verzending?

Tips en tops zijn altijd welkom, sharing is caring, all to spread the B.O.M.B.-love 🙂

All is Fair in the World of Beauty & Hair

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. beautyblacknesz schreef:

  miss jessie zijn zeker goede producten, dat waren mijn eerste producten toen ik in de beginfase zat om mijn natural hair op de goede manier te verzorgen. Nu ben ik over naar de aunt jackies zijn ook goede producten voor de haarverzorging van natural hair. En zoveel meer om op te noemen. Ben blij dat het zo gegroeid is om de kroeshaar ook goed te verzorgen ! 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. J3nn Reviews schreef:

   Welk product van Miss Jessie heb je gebruikt? Er is zeker heel veel te krijgen tegenwoordig, gelukkig! “Nadeel” is dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, de keuze is reuze

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s