Kroeshaar & Curlformers = Curliewurlie

Naturalista zijn is leuk, zeker! Haartype 4c hebben is leuk, zeker! Experimenteren is leuk, zeker!

Bantu knots, check. Twists, check. Curl formers, c….. hmmmmm, nog geen check.

Vaak gezien op YouTube, de vlogs beloven een transformatie van een bos goede kroes naar een bos gladde krul. Dit lijkt een typisch gevalletje van “de meeste dromen zijn bedrog” – enige manier op achter de waarheid te komen is om het zelf te proberen.

kroeshaar-curlsformers

Wat hebben we nodig?

  1. Curl former set | Waar beginnen we met zoeken als we iets nieuws nodig hebben..?? Bij de uitvinders van ongeveer alles op deze planeet, de Chinezen! Voor n kleine prijs van tien hele eurootjes heb ik via wish.com mijn set te pakken, made in China, shipping costs €1,00 – I like! Levertijd staat op 7 tot 25 werkdagen, werkelijkheid leert dat het binnen 5 werkdagen in mijn brievenbus ligt, nog mooier! Geen fancy verpakking, gewoon n vuilniszak, double check of er geen stukjes kat zijn achtergebleven in die zak..
    Good to know: je hebt verschillende maten formers, zowel in de lengte als breedte, even op letten als je gaat bestellen. Puntje twee, aan 1 set heb je net net genoeg. Wil je uiteindelijk wat kleinere plukken/krullen, ga dan voor 2 sets. Ow ja, item 3, gebruikt per kant op je hoofd 1 kleur zodat je krullen allen dezelfde kant op gaan, dus links alleen roze en rechts alleen geel – believe me, spreek uit ervaring.
  2. Wrap Lotion | Of het echt “nodig” is en je niet gewoon n moisterizer of olie kan gebruiken weet k niet, we doen gewoon braaf wat de YouTube chickies zeggen en laten ons weer verleiden om nog een fles toe te voegen aan onze kitscherige verzameling van haardingen… Helemaal hyped ga ik naar de toko: ‘Hebben jullie de wrap mousse van Lottabody?’ ‘Nee mevrouw, die is op, we hadden er maar een paar van besteld, en niet verwacht dat het zo in trek zou zijn.’ Sta ik daar, totally clueless, kijkend naar de rekken, op zoek naar een lotion van een merk dat ik ken. ‘Doe dan maar die van ORS. Of nee, Motions.. Euhm, ik zie dat je ook Keracare hebt.. Weet u meneer, doe toch maar ORS.’ U know what they say, wat de boer niet kent, smeert ie niet in zijn haar.
    DSC_0459_OO_Wrap_Set_Mousse_Fotor_Collage
  3. Wide tooth Comb | Klitvrij geeft het beste resultaat, zeggen ze. Te lui om het met mijn vingers te ontklitten, ga ik voor gemak en pak mijn kroeshaar-bestendige kam.
  4. Olie | Geen toelichting meer nodig, ik ga voor avocado olie.
  5. How to vid | Alle benodigheden in huis, nu aan de slag. Waar te beginnen met deze vogelnest op mn hoofd? Er moet toch iemand zien die het kunstje al heeft uitgevonden? Niets is minder waar, YouTube helpt me (weer) met het antwoord en kom terecht op de account van MyNaturalSistas – vanaf minuut 3.01 start de uitleg curlformers  voor dummies, yes!

Fysiek en mentaal voorbereid start ik met het maken van twists. Herstel, ik dacht dat ik voorbereid was – tip: tel het aantal formers dat je hebt zodat je weet hoeveel twists je (max) kan maken. Enthousiast als ik was had ik 3x zoveel twists gemaakt als curlformers met als resultaat dat ik hele kleine krullen kreeg en er totaal niet uitzag als een als onze NaturalSista, maar meer als een natural poedel. Oplossing: BobbyPins & UpDo.

Tweede poging: geen twists gemaakt, grotere plukken gepakt, totaal plukken = totaal formers, wat zeggen ze ook alweer over ezels…? Na een nachtje slaap is het tijd om ze eruit te halen. Een uurtje of 8 zou genoeg moeten zijn om mijn haar droog te krijgen, dat is hetgene wat ik mezelf altijd wijs probeer te maken en ook deze keer I need to learn the hard way. Want nee, bij het eruit halen van de formers was mijn haar niet droog, en dan ook pcies de 4 voorste, ahhhhhhh!!

image3

Dus loop ik nadat ik de krullen uit elkaar heb gehaald om een meer volume te creeren rond met Coupe a la Ontploft, met achter mooi gevormde krullen en voor een eiland waarbij de palmbomen net windkracht 8 hebben gevangen…

image1

Leer punten voor poging 3: Slaap minstens 12 uur of ga onder de droogkap. Btw, slapen met deze dingen in is niet het chillste, hobbels op je hoofd, kriebels in je nek, de krulspeldliefhebbers onder ons herkennen dit vast en zeker. Als je een droogkap hebt, doen.

Over het aanbrengen van de formers heeft ze niet gelogen, het is heel easy peasy om te doen – als Miss Ongeduldig Onhandig aka J3nnReviews het lukt, dan kan de rest van de wereld het zeker! Mega irritatie punt wel: dat zwarte stokje waarmee je de former moet aanbrengen bestaat uit 2 delen die je aan elkaar moet klikken, wat ook betekent dat hij uit elkaar klikt op de meest niet-relaxte momenten, bijv als je twist half in dat ding zit en je niet meer omhoog of omlaag kan met je halve stokje, zweet onder je oksels omdat je aan het kloten bent en er al gedachten rondspoken dat de enige en de beste oplossing de schaar is..

Voor de rest: top product, op naar poging drie!

Score Curlformers: 7 uit 10

Score ORS Wrap Mousse: 6,5 uit 10 | volgens mij kan dit kapsel ook makkelijk met regular stuff (cream en olie).

 

All is Fair in the World of Beauty & Hair.

 

13 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Super leuk die ‘rollers’ kende ik nog niet! Leuk Artikel Girl!

    Geliked door 1 persoon

    1. J3nn Reviews schreef:

      Dankje meid! 😃😊

      Geliked door 1 persoon

      1. Geen Dank! 💋😄😘

        Like

  2. silkeblogs schreef:

    Superleuk artikel, echt heel erg grappig 😀
    Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award! Meer info lees je in mijn artikel
    http://silkeblogs.com/2015/09/14/tags-liebster-award-versatile-award/

    Geliked door 1 persoon

    1. Jenn Reviews schreef:

      Dankje 😁 voor compliment en nominatie! Ga meteen ff kijken, leuk hoor! ☺️😊👍🏾

      Geliked door 1 persoon

  3. lauren schreef:

    wow wat heb jij mooi haar!
    Ik heb je trouwens genomineerd voor de Liebster Award 🙂

    Like

  4. Akosua schreef:

    Echt hele mooie krullen. Zeker leuk voor een speciale gelegenheid, ik weet niet of ik dit regelmatig zou willen doen. Ik ben ook veel te ongeduldig en onhandig.

    Geliked door 1 persoon

    1. Jenn Reviews schreef:

      Hahahah ik herken het zeker! Heb ze al 3 maanden, pas 2x geprobeerd ☺️ – slaap liever met bantu knots dan deze, maar idd voor de afwisseling wel leuk!

      Like

  5. Marciëlla schreef:

    Super leuk geschreven! Ik heb dan niet zo’n mooie bos krullen als jij (jaloers!) maar het is alsnog leuk om te lezen!

    Geliked door 1 persoon

    1. Jenn Reviews schreef:

      Dankjewel, zo lief! Leuk om te horen 👍🏾☺️

      Geliked door 1 persoon

  6. Jinny schreef:

    wachtrij???????????????????????????? O ja, ik zie ze al achter me hihhihii

    Geliked door 1 persoon

  7. Jinny schreef:

    Duidelijk en grappig verwoord Jenn!! Dit dan ook maar een keertje uitproberen…….wanneer kom je???? xxx (je ma;-))

    Geliked door 1 persoon

    1. Jenn Reviews schreef:

      hahahahaha ik zal even in mn agenda kijken – wachtrij voor je 😛

      Like

Plaats een reactie